Recipe: Yummy Daging goreng lobak merah

Recipe: Yummy Daging goreng lobak merah

Daging goreng lobak merah.

Recipe: Yummy Daging goreng lobak merah You can have Daging goreng lobak merah using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Daging goreng lobak merah

  1. Prepare 500 g of daging tetel.
  2. Prepare 1 batang of lobak merah (potong jejari).
  3. Prepare 3 inci of halia (hiris nipis).
  4. You need 1 of labu bawang Holland (belah 2,hiris).
  5. You need 2 tangkai of cili merah (hiris).
  6. It’s 1/2 tsp of serbuk kunyit.
  7. It’s 1 Tbsp of sos tiram.
  8. It’s 3 Tbsp of kicap manis.
  9. You need Secukupnya of air untuk merebus.
  10. You need of Garam bukit/gula secukup rasa.
  11. You need 3 Tbsp of minyak masak.

Daging goreng lobak merah step by step

  1. Hiris nipis daging dan rebus bersama halia dan serbuk kunyit sehingga daging lembut..
  2. Masukkan lobak merah, minyak masak dan sedikit air sekadar melembutkan lobak..
  3. Kemudian tambahkan sos tiram dan kicap manis. Gaul rata..
  4. Masukkan bawang dan cili yang telah dihiris. Perasakan secukupnya. Setelah bawang layu bolehlah dimatikan api..
Back To Top